Att fira Jul i Canazei

Några veckor in i december och temperaturen har genast sjunkit och julstämningen har verkligen spridit sig över hela byn. Människor sjunger julsånger mitt på gatan och på torget står ett 10-tal granar med ljuslyktor som dekorerar varje gren. Varenda människa man möter hälsar en god jul och gott nytt år. Stämningen är verkligen på topp i Canazei. Vi guider känner oss allt mer hemma och börjar känna till den italienska kulturen allt mer. Canazei är en liten by med en enormt stor gästfrihet!

På julaftonsmorgon klev vi guider upp tidigt och hade tillsammans med våra gäster en julpistvisning. Vi hade klätt ut oss till julgranar och hade fullt av juldekoration fastsatta på våra uniformer. Det var en jättemysig och rolig dag i pisten när vi åkte runt Sella-massivet.

Pistvisning i Canazei

På eftermiddagen hade vi afterski som självklart också var julinspirerat. Vi hade arrangerat ett jularrangemang på en av våra afterskibarer där vi hade en julklappslek. Alla våra gäster hade tagit med varsin liten julklapp och så spelade vi om vem som skulle få vilken julklapp. Det var verkligen en lyckad eftermiddag och när klockan slog 18:00 gick vi ner till torget och sjöng julsånger och dansade runt granen.

Skidsemester Canazei

Vår julafton blev verkligen supermysig och vi guider är så glada över att vi fick fira jul i Italiens bästa by, Canazei!