Canazei – Det bästa av två världar

När du åker till Canazei är det inte bara skidåkning i världsklass som du kan se fram emot. I Canazei kan du också se fram emot fantastiska matupplevelser!

Här kan du få allt från pizza, pasta, polenta, wienerschnitzel, tris canideli som är delikatesser från både Österrike och Italien. I Canazei får du alltså det bästa från två världar!

Dessa delikatesser hamnade i Canazei på grund av det första världskriget när Österrike-Ungern krigade mot Italien om Tyrolen. Tyrolen splittrades under kriget och Sydtyrolen blev en del av Italien medan Nord- och Östtyrolen fortsatte att bli en del av Österrike.

Canazei ligger idag i Sydtyrolen, ca 80 km från den österrikiska gränsen. Så i området är det idag en blandning av italiensk och österrikisk kultur. Det betyder att på restaurangerna kan du välja mellan en typisk Italiensk pastarätt eller exempelvis en Österrikisk Wienerschnitzel.

Vilket i vår mening, är helt perfekt!

Lunchpause i solen

På pisterna finns det gott om restauranger och caféer. Man kan sitta på ett soldäck och se ut över de fantastiska bergen. Eller sitta inomhus vid en kamin och värma sig. I nästan varenda pist kan du hitta en mysig liten stuga/restaurang.

I Canazei by finns det gott om restauranger som har ett stort utbud att välja mellan. Allt ifrån en snabb och läcker pizza till en gourmetmiddag för alla finsmakare.

Lunchpause i Canazei

Efter snart tre månader i Canazei älskar vi fortfarande den mat som finns här.

Så när man är på skidsemester i Canazei kan man räkna med goda lunchpauser och fantastiska middagar!