Världens bästa skidområde – Dolomiti Superski

Mitt bland de höga trubbiga bergen i Dolomiternas hjärta ligger Canazei. Canazei som by är väldigt liten, man kan gå från en sida av byn till den andra på bara 15 minuter. Men Canazei tillhör ett otroligt stort skidområde, Dolomiti Superski.

Pistvisning Canazei

Dolomiti Superski är faktiskt ett av världens största (och bästa) skidområde med 1220 km pist.

Vad som utmärker Dolomiti Superski allra mest är det kända bergsmassivet, Sella. Man kan åka fina turer runt om berget, både medurs och moturs.

Inte långt från Canazei ligger även glaciären Marmolada. Med sin otroliga utsikt och långa pister är Marmolada ett måste när man är i Dolomiti Superski. Det bästa med skidområdet är att det är så stort och att det finns så många möjligheter, man behöver nästan aldrig ta samma pist två gånger om man så vill.

Picknick Canazei

Det finns breda pister, smala pister, långa som korta pister. Med ett så stort skidområde så finns det skidåkning som passar alla, både den unga som den gamla, från nybörjare till expert.

Om man vill få ut det mesta av sin skidsemester i Dolomiterna så kan man även följa med på våra skidsafari. Vi har 5-dagars skidsafari och 2-dagars skidsafari där man följer med en av oss guider runt omkring i det stora systemet och övernattar på olika mysiga hotell. Det är verkligen en fantastisk upplevelse.

Canazei

Denna säsong har det inte fallit mycket natursnö. Men här i Italien är de verkligen bra på att göra konstsnö och nu är 1100 km pist öppen. Denna vecka som precis passerat har det snöat fem av sju dagar, vilket vi är så glada för. Äntligen är det även vitt på sidan av pisten och Canazei är mysigare än någonsin.